Захист Балуха обурений перенесенням

Захист Балуха обурений перенесенням "суду" про дострокове звільнення: Це знущання

Відео
Укрінформ
Захист українського політв’язня Володимира Балуха, який голодує в СІЗО вже 99 днів, обурений рішенням "суду" в окупованому Криму про перенесення розгляду клопотання щодо умовно-дострокового звільнення активіста.

Про це в опублікованому у Facebook відеоінтерв'ю сказав архієпископ УПЦ КП в Криму Климент, який є громадським захисником Балуха. 

"Завтра буде 100 днів, як Володя оголосив голодування. Ці дні дуже критичні, бо Володя, як я вже неодноразово казав, знаходиться в дуже пригніченому психологічному стані, виснажений фізично. Володі потрібна молитовна підтримка, йому потрібна підтримка української влади", - підкреслив архієпископ Климент.

За його словами, те, що сьогодні "суд" відклав розгляд клопотання про умовно-дострокове звільнення Балуха, шокує.

"Те, що сталося, воно шокує, тому що це продовження знущання над людиною. Дай Боже, щоб він все це перетерпів, і дай Боже, щоб його питання все-таки було вирішене. Хотілося б сподіватися, що Парламентська асамблея Ради Європи нарешті прийме якесь рішення в четвер, бо люди вже сидять по 4 роки, а вони тільки зараз збираються якесь рішення приймати", - сказав Климент.

Громадський захисник Балуха, звертаючись до європейців, попросив у першу чергу звернути увагу на те, що відбувається з українськими політв'язнями.

Як повідомлялося, Залізничний районний суд Сімферополя, що підконтрольний окупаційній владі, у понеділок, 25 червня, переніс розгляд клопотання про умовно-дострокове звільнення Балуха.

Зокрема, розгляд клопотання за першою кримінальною справою перенесли на 5 липня, бо в “суді” не знали про другу справу щодо Балуха, яка закріплена за "Роздольненським райсудом".

Після перенесення засідання про умовно-дострокове звільнення голодуючого Балуха адвокат Ольга Дінзе зазначила, що якщо до 5 липня Роздольненський райсуд ухвалить звинувачувальний вирок Балуху у кримінальній справі про дезорганізацію роботи ІТУ, то Залізничний райсуд може відмовити у розгляді клопотання про умовно-дострокове звільнення через те, що активіст знаходитиметься після вироку на етапі у місце відбуття покарання.

Український активіст голодує з 19 березня через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.

Читайте також: У Криму “суд” відклав розгляд клопотання про дострокове звільнення Балуха

Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

Іншу справу проти активіста порушено через заяви начальника ізолятора тимчасового утримання у селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився у дворі його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-