У Криму “суд” відклав розгляд клопотання про дострокове звільнення Балуха

У Криму “суд” відклав розгляд клопотання про дострокове звільнення Балуха

Укрінформ
Підконтрольний Росії Залізничний райсуд Сімферополя відклав розгляд клопотання про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха, що голодує у кримському СІЗО, у першій щодо нього кримінальній справі на 5 липня. 

Про це у понеділок повідомляє «Крим.Реалії».

«Балуха не доставили до суду, оскільки Залізничний райсуд не знав, що щодо нього розглядається інша кримінальна справа і він закріплений у даний момент за Роздольненським райсудом. Треба було відправити запит про можливість етапувати його сюди для розгляду клопотання», - прокоментувала ситуацію адвокат Ольга Дінзе.

Вона також зазначила, що якщо до 5 липня Роздольненський райсуд ухвалить звинувачувальний вирок Балуху у кримінальній справі про дезорганізацію роботи ІТУ, Залізничний райсуд може відмовити у розгляді клопотання про умовно-дострокове звільнення через те, що активіст знаходитиметься після вироку на етапі у місце відбуття покарання.

22 червня Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент повідомив, що Балух, який голодує понад 90 днів через тиск у СІЗО, посилив протест.

Український активіст голодує з 19 березня через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.

Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

Іншу справу проти активіста порушено через заяви начальника ізолятора тимчасового утримання у селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

Читайте також: Супрун вимагає пустити до Балуха українських і міжнародних лікарів

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився у дворі його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-