Супрун вимагає пустити до Балуха українських і міжнародних лікарів

Супрун вимагає пустити до Балуха українських і міжнародних лікарів

Укрінформ
МОЗ України вимагає негайно допустити українських і міжнародних лікарів до політв'язня Кремля Володимира Балуха та звільнити всіх українських бранців.

Відповідний допис розмістила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

"Вимагаємо негайного допуску українських та міжнародних лікарів до Володимира Балуха та звільнення українських політв’язнів!" - написала вона.

Вона наголосила, що Балух відмовляється від їжі майже 100 днів, а тепер посилив голодування і відмовляється від води. "За цей час Володимир втратив майже 30 кг, його здоров'я постійно погіршується та в будь-яку мить може дійти до критичної точки", - підкреслила Супрун.

В.о. міністра нагадала, що до приходу у Крим окупантів Володимир Балух був звичайним фермером, а затримали його після того, як він вивісив український прапор на своєму будинку. За сфабрикованими звинуваченнями Балуха засудили до 3 років та 7 місяців позбавлення волі. Саме на знак протесту проти брехливих обвинувачень він і розпочав голодування.

"Усіма можливими силами він бореться з ворогом, захищаючи у цій боротьбі весь вільний світ", - наголосила Супрун.

Читайте також: Балух написав листа Порошенку з кримського СІЗО

Як повідомлялося, 19 березня 2018 року Володимир Балух після ухвалення незаконного вироку у сфабрикованій проти нього кримінальній справі оголосив безстрокове голодування.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 грн).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-