Сенцов подякував російським кінематографістам за підтримку

Сенцов подякував російським кінематографістам за підтримку

Лист
Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов написав лист кінематографістам РФ, в якому подякував їм за підтримку.

Лист, датований 22 червня, опублікував у Facebook продюсер Євген Гінділіс.

"Друзі-кіношники! Дякую всім вам за те, що ви робите.

За те, що не мовчите. Не боятися — це виявляється так нескладно, правда? Важко зробити лише перший крок. Хтось його зробив одразу, а хтось лише нещодавно, але я всім і кожному з вас вдячний за сміливість. Я розумію, що ви ризикуєте, відкрито підтримуючи мене зараз, живучи в цій країні. Я не пишу і не називаю імен і прізвищ не тому, що їх не знаю або не ціную, а просто боюся когось забути або особливо виділити. Я вдячний вам усім. Зрушення у свідомості радянських людей, що призвели спершу до перебудови, а потім до краху імперії і свободи розпочався саме коли кінематографісти почали ці зміни зі свого з'їзду у 80-х роках минулого століття. Можливо, що й на вас чекає та ж місія і завдання, щоб зруйнувати ще більш потворну імперію, яка зараз вибудувана і продовжує еволюціонувати у вашій країні. Удачі вам у цьому! Але не забувайте при цьому знімати і прекрасні фільми!", - йдеться у листі.

Читайте також: Сенцов проти помилування і Путіну не писатиме — адвокат

Незаконно засуджений у РФ за сфабрикованими звинуваченнями у терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, в тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-