Сенцов проти помилування і Путіну не писатиме — адвокат

Сенцов проти помилування і Путіну не писатиме — адвокат

Укрінформ
Незаконно засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов не писатиме прохання про помилування на ім'я президента РФ Володимира Путіна.

Про це сказав в п'ятницю його адвокат Дмитро Дінзе, повідомляє "Інтерфакс".

"Олег проти помилування. Він не буде нічого писати президентові", - сказав Дінзе.

За словами адвоката, стан Сенцова залишається без змін. "Він каже, що в основному лежить, оскільки у нього почалися проблеми з нирками і серцем. У нього була криза на 26-й день голодування. Потім його вивозили до лікарні, де стабілізували стан. Зараз йому вливають по три-чотири літри різних поживних рідин через катетер, тому що у нього усі вени вже сколено попередніми процедурами", - пояснив Дінзе.

Напередодні адвокат сказав, що Сенцов відмовився припинити голодування за пропозицією Європейського суду з прав людини.

Як повідомлялося, 19 червня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що за процедурою засуджений сам повинен ініціювати вирішення питання про помилування.

Читайте також: Лікарі кажуть, що у Сенцова відмовляють рецептори — Денісова

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд 20 червня заявив про готовність подати прохання про помилування Сенцова.

Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у РФ.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями.

22 червня вона повідомила, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова запропонувала їй разом відвідати затриманого в Україні керівника "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського, а вже після цього вирушити до Сенцова в колонію в Лабитнангі. Проте Денісова наполягає на першочерговому візиті до режисера.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-