Суд Москви продовжив арешт кримськотатарським бізнесменам

Суд Москви продовжив арешт кримськотатарським бізнесменам

Укрінформ
Басманний суд Москви ухвалив рішення про продовження терміну утримання під вартою кримських татар Ресуля Веліляєв і Алі Барієва.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Джеміль Темишев.

"Суддя Басманного районного суду м. Москви оповістив постанову - запобіжний захід у вигляді утримання під вартою щодо Веліляєва Р.Р. і Барієва А. М. продовжено до 25 вересня 2018 р.", - повідомив Темішев.

Раніше він заявляв, що можливі помилки і порушення у сфері економіки і на звітність "не заслуговують уваги настільки солідної організації, як Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації".

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня російські силовики провели обшуки у магазинах кримської торговельної мережі "Гузель" і фірми "Кримопт" у Білогорську. Обшуки проводилися також у будинках кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зери Веліляєва, а також їх дорослих дітей, які проживають окремо.

Читайте також: Московський суд залишив кримського бізнесмена Веліляєва за ґратами

Після обшуків російські силовики відвезли Ресуля Веліляєва і Алі Барієва в управління Слідчого комітету Росії по Криму, де допитували понад три години, а потім їх вивезли з Криму в московське СІЗО "Лефортово". Веліляєву і Барієву пред'явлено звинувачення за п. "а" ст. 238 КК РФ (виробництво, зберігання і збут продукції, що не відповідають вимогам безпеки). Щодо їх діяльності було призначено ряд експертиз і слідчих дій.

У Меджлісі кримськотатарського народу вважають, що окупаційна влада Криму посилює тиск на кримськотатарських підприємців з метою витіснення їх бізнесу з території півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-