Московський суд залишив кримського бізнесмена Веліляєва за ґратами

Московський суд залишив кримського бізнесмена Веліляєва за ґратами

Укрінформ
Московський міськсуд, який розглянув у понеділок апеляційну скаргу захисту на арешт кримського мецената Ресуля Веліляєва, залишив без змін рішення Басманного суду про запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Веліляєва Джеміль Темишев.

"Мосміськсуд залишив постанова Басманного суду (щодо Веліляєва - ред.) без змін. Запобіжний захід залишився тим же", - повідомив Темішев.

Нагадаємо, в цьому ж суді 6 червня о 12.15 буде розглянута апеляційна скарга захисту на постанову Басманного райсуду м. Москви щодо обрання запобіжного заходу щодо другого арештованого підприємця з Криму Алі Барієва.

За словами Темішева, Веліляєву і Барієву пред'явлено звинувачення за п. «а» ст. 238 КК РФ (Виробництво, зберігання і збут продукції, не відповідають вимогам безпеки). Щодо їх діяльності був призначений ряд експертиз та слідчих дій.

Як підкреслив адвокат, метою захисту було оскаржити не тільки запобіжний захід, але і підслідність цієї справи.

Читайте також: Окупанти витісняють кримськотатарський бізнес з півострова – Меджліс

"Ми вважаємо, що всі слідчі дії повинні проходити на території Криму. У зв'язку з цим захистом подані скарги голові СК РФ і Генеральному прокурору РФ. Я допускаю, що в діях співробітників "Кримопта" або "Стимулу" при бажанні можна знайти порушення або помилки у сфері економіки, звітності, але впевнений, що вони не заслуговують уваги настільки солідної організації, як Головне Слідче Управління Слідчого Комітету Російської Федерації", - вважає Темішев.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня російські силовики провели обшуки у магазинах кримської торговельної мережі «Гузель» і фірми «Кримопт» у Білогорську. Обшуки проводилися також у будинках кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зери Веліляєва, а також їхніх дорослих дітей, які живуть окремо.

Після обшуків російські силовики відвезли Ресуля Веліляєва і Алі Барієва в управління Слідчого комітету Росії по Криму, де допитували понад три години, а потім їх вивезли з Криму до московського СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-