У Ризі дипломатам і депутатам показали фільм про Сенцова

У Ризі дипломатам і депутатам показали фільм про Сенцова

Фото
Укрінформ
Посольство України в Латвії в 37-й день голодування Олега Сенцова організувало показ фільму «Процес: російська держава проти Олега Сенцова» для дипкорпусу в Ризі та депутатів латвійського Сейму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У своїй вступній промові тимчасовий повірений у справах України в Латвійській Республіці Аліса Подоляк розповіла про сфабриковану Кремлем справу проти Сенцова, переслідування та арешти українців та кримських татар в Криму.

У Ризі дипломатам і депутатам показали фільм про Сенцова/ Фото Олега Кудріна

На показ було запрошено членів латвійського парламенту, представників МЗС Латвії, а також представників дипломатичного корпусу, акредитованого у Латвії.

Перегляд відбувся в приміщенні прес-центру Сейму за сприяння групи Сейму Латвії з підтримки громадянського суспільства Росії, яка була створена на заміну традиційної групи дружби.

Напередодні латвійські активісти, представники української діаспори заявили про перехід на щотижневий флешмоб-пікетування посольства РФ в рамках всесвітньої акції #FreeUkrainianPoliticalPrisonersOfKremlin. Найближча акція відбудеться 21 червня.

Читайте також: Росіяни досі не повідомили Денісовій про стан політв’язнів, які голодують

Як повідомлялося, 14 червня Європейський парламент закликав Росію негайно звільнити всіх українських політичних полонених, які були незаконно затримані, заарештовані та поміщені у в'язницю.

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях. 

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-