Росіяни досі не повідомили Денісовій про стан політв’язнів, які голодують

Росіяни досі не повідомили Денісовій про стан політв’язнів, які голодують

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова досі не отримала від російської сторони точної інформації про стан здоров'я українських політв'язнів, які голодують.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

"Уповноважений Людмила Денісова серйозно стурбована станом здоров'я українських політв’язнів, які утримуються у місцях несвободи на території Росії і анексованого Криму, та в знак протесту оголосили безстрокове голодування: Володимира Балуха (93-день), Олега Сенцова (37-й день), Станіслава Клиха (12-день) і Олександра Кольченка (припинив голодування, але втратив 8 кг)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає Денісова, за наявними даними, стан їх здоров'я погіршується, однак на даний момент вона не отримала від російської сторони точної інформації про стан здоров'я зазначених громадян.

З огляду на це Денісова знову звернулась до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням посприяти візиту до Балуха, Сенцова, Кольченка та Клиха з метою моніторингу дотримання їх права на належну медичну допомогу.

Читайте також: Денісова знову не змогла відвідати Сенцова

"Одночасно з цим забезпечу вам (Москальковій - ред.) синхронне відвідування чотирьох громадян, які утримуються у місцях несвободи на території України, відповідно до заявлених вами списків», - запевнила український омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, 19 червня Денісова знову не змогла відвідати незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Сенцова через перепони з боку російської сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-