Держдеп підтвердив незмінну політику США щодо Криму

Держдеп підтвердив незмінну політику США щодо Криму

Укрінформ
Попри появу інформації в американських ЗМІ про нібито висловлювання президента США Дональда Трампа про "російський" Крим, Державний департамент Сполучених Штатів ще раз підтвердив політику офіційного Вашингтона: Крим – це Україна.

Відповідну заяву озвучив у понеділок, під час телефонного брифінгу для журналістів, високопоставлений офіційний представник Держдепартаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми підтримуємо територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів, і наша політика по Криму залишається незмінною", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США у відповідь на прохання прокоментувати недавні висловлювання президента Трампа. 

Читайте також: Представники кампанії Трампа визнали новий епізод контакту з росіянами

"Наші санкції – наші кримські санкції – залишатимуться чинними, допоки Росія не припинить окупацію і не поверне Крим Україні", - підкреслив представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня американське видання BuzzFeed розмістило публікацію, що глава Білого дому Дональд Трамп під час перебування на саміті G7 у канадському Квебеку заявив у одній із розмов, що Крим є російським, оскільки жителі півострова розмовляють російською мовою. Водночас, Білий дім відмовився коментувати цю інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-