Денісову запевнили, що стан здоров'я політв'язнів у Криму –

Денісову запевнили, що стан здоров'я політв'язнів у Криму – "задовільний"

Укрінформ
Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова поінформувала Уповноваженого ВР Людмилу Денісову про відвідання українських політв'язнів у СІЗО в тимчасово окупованому Сімферополі та запевнила в задовільному стані їх здоров'я.

Про це повідомили у прес-службі українського омбудсмена. 

"До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надійшла відповідь омбудсмена РФ Тетяни Москалькової щодо її моніторингового візиту до СІЗО м. Сімферополя", - йдеться в повідомленні.

В Уповноваженого ВР нагадали, що у відповідь на офіційне звернення Денісової, омбудсмен РФ 19 травня перевірила умови тримання та надання необхідної медичної допомоги українським політв'язням Володимиру Балуху, Узаіру Абдуллаєву, Енверу Мамутову, Ремзі Меметову, Зеврі Абсеітову, Рустему Абільтарову, Енверу Сейтосманову, Бекіру Дегерменджі, Асану Чапуху, Кязіму Аметову, Руслану Трубачу та Ісмаїлу Рамазанову.

Читайте також: Денісова просить Червоний Хрест відвідати українців у тюрмах на окупованому Донбасі

За даними прес-служби українського омбудсмена, Москалькова повідомила, що стан здоров'я затриманих медичні працівники оцінили як задовільний. За її словами, під час розмов із затриманими та на основі наданих адміністрацією СІЗО документів було встановлено, що всі вищезазначені особи пройшли медичний огляд та за необхідністю були направлені до лікарні для надання кваліфікаційної допомоги.

"Обвинуваченим і засудженим забезпечуються передбачені законом умови тримання. Технічне оснащення камер перевіряється щоденно. У разі виявлення будь-яких несправностей, працівники установи вживають заходів для їх усунення. Затримані особи у СІЗО забезпечені триразовим харчуванням, а також їм дозволено отримувати без обмежень посилки та передачі. Вони щоденно мають прогулянку тривалістю не менше години", - йдеться у відповіді омбудсмена РФ.

Москалькова зазначає, що "перешкод для відвідання затриманих адвокатами не встановлено", а доступ захисників у СІЗО здійснюється в установленому порядку на загальних підставах.

"Відвідані мною громадяни у ході розмов не висловили претензій до працівників адміністрації СІЗО. Також вони не підтвердили застосування до них фізичного чи психологічного впливу. Разом із тим, вони висловили ряд прохань, які після мого звернення до керівництва закладу були задоволені", - зазначається у листі.

Зокрема, Москалькова заявила, що після її візиту Зеврі Абсеітову було дозволено використання медикаментів, переданих йому родиною, а прохання Володимира Балуха про забезпечення приватності наявного в камері санвузла «було оперативно задоволено працівниками установи».

Додатково щодо Володимира Балуха омбудсмен РФ повідомила, що він утримується у двомісній камері площею 10,5 кв. м, обладнаній відповідно до установлених стандартів. У камері наявний телевізор і бак для питної води. Разом з Володимиром Балухом у камері знаходиться ще одна особа.

"Тілесних ушкоджень, травм чи ознак здійснення на нього фізичного чи психологічного тиску при доставлені Володимира Балуха до СІЗО, або за період його тримання в установі, в тому числі і після виїзду в ізолятор тимчасового тримання, не виявлено. Звернення, заяви чи скарги через адміністрацію СІЗО Володимиром Балухом не направлялись. Претензій до умов тримання, скарг на принижуюче чи жорстоке ставлення у ході відвідання мною засуджених він не виссловив", - цитують в українського омбудсмена Москалькову.

Також, за інформації адміністрації установи, Володимира Балуха в 2018 році 5 разів відвідували адвокати Тарас Омельченко та Ольга Дінзе.

Крім того, в Уповноважено ВР додали, що раніше у телефонній розмові про стан здоров'я Володимира Балуха омбудсмен РФ повідомляла, що "нині це не повне голодування, а харчування за спеціальною схемою".

Як повідомлялося, раніше омбудсмен Людмила Денісова звернулася до МКЧХ з проханням перевірити стан дотримання прав засуджених у РФ Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-