Сенцов написав правозахисникам, як почувається

Сенцов написав правозахисникам, як почувається

Лист
Укрінформ
Український політв'язень Олег Сенцов, який голодує у російській в'язниці 27 день, написав листа правозахисникам Миколі та Тетяні Щурам.

Про це повідомляє “Громадське”, якому правозахисники передали фото листа.

“Про мене тут добре піклуються. Лікар обстежує постійно, аналізи, обстеження, крапельниці. Як для четвертого тижня польоту, пілот відчуває себе нормально! Далі подивимося, але всі розуміють, що я не відступлю, тому готують варіанти подальшого збереження мого здоров'я. Так що про це поки не турбуйтеся. Мене навіть днями перевели з камери в місцеву санчастину табору, надавши окрему палату. Так що я тепер хворий ув'язнений, а не просто ув'язнений. :))”, - написав Сенцов.

Нагадаємо, 8 червня у соцмережах почали другий етап глобальної акції на підтримку Сенцова.

Також 8 червня родичі українських політв’язнів Кремля уперше зустрілися з президентом Петром Порошенком.

5 червня Олег Сенцов написав листа лідерам країн «Великої сімки». У своєму листі він наголосив: З приводу ситуації з українськими політв'язнями, я сподіваюся, що ви щось зможете зробити для вирішення їхніх доль і не будете зосереджуватися на одній особистості, наприклад, мені.

Читайте також: Сенцова оглянули російські лікарі

Режисер Аскольд Куров, який зустрівся із Сенцовим 4 червня, повідомив Громадському, що Сенцова примусово годуватимуть у разі загрози його життю.

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Сестра Сенцова сказала, що він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який відбудеться в Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

4 червня в ОБСЄ назвали невиправданим вирок українському режисеру, політв’язню Олегу Сенцову, якого у Росії засудили до 20 років позбавлення волі.

Як заявила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко, Україна готова обміняти 23 засуджених росіян на Сенцова та інших українських політв’язнів.

У Кремлі прокоментували можливість обміну Сенцова та інших українців на засуджених в Україні росіян.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-