Сенцова оглянули російські лікарі

Сенцова оглянули російські лікарі

Політв’язні
Укрінформ
Консиліум медиків Лабитнангі в Ямало-Ненецькому окрузі Росії провів обстеження українського режисера Олега Сенцова, який 27-й день голодує в колонії.

Про це повідомляють “Крим. Реалії” з посиланням на російську Федеральну службу виконання покарань.

“Повідомляємо, що засуджений Сенцов О.Г., який добровільно відмовився від прийому їжі, постійно перебуває під динамічним наглядом медичних працівників установи, де він відбуває покарання. 8 червня проведено черговий консиліум лікарів-фахівців “Лабитнангської міської лікарні”. Сенцову проведено низку клініко-інструментальних досліджень. Надані рекомендації щодо подальшого ведення пацієнта”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Червона картка Путіну: у Брюсселі вимагали забрати ЧС у Росії та звільнити Сенцова

Про стан здоров’я Сенцова, а також про те, що саме йому рекомендують російські лікарі, у повідомленні не йдеться.

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях. 31 травня він заявив, що його “не цікавить обмін”, адже він – “людина, яка йде до кінця”.

Також наприкінці травня управління ФСВП у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що Сенцов дав згоду на “підтримувальну терапію”.

Активісти в Україні і світі продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Сенцова разом із кримським анархістом Олександром Кольченком російські силовики затримали в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр “Меморіал” вніс Сенцова і Кольченка в список політв’язнів.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-