Кольченко втратив 8 кілограм, лікарі виводять його з голодування

Кольченко втратив 8 кілограм, лікарі виводять його з голодування

Укрінформ
Здоров'я політв'язня Кремля Олександра Кольченка, який вчора оголосив про вихід з голодування, що тривало 7 днів, нормалізується, він перебуває під наглядом лікарів.

Про це написав у соцмережі Facebook російський правозахисник з Челябінської області Микола Щур з посиланням на адвоката, який відвідав українця в колонії і розповів про результати візиту телефоном.

"Півгодини тому (10.00 за Києвом, 8 червня 2018 р.) Сашу Кольченка відвідав наш адвокат. Саша вийшов до нього сам. Оперативники його більше не супроводжували. Здоров'я Саші нормалізується: лікарі виводять його з голодування, годують бульйонами", - зазначив Щур, додавши, що Кольченко зараз важить 55 кг (до голодування було 63 кг).

Він також повідомив, що за час голодування Кольченка відвідували представники уповноваженого з прав людини області та члени регіональної Громадської спостережної комісії. "Їх поведінку моральною назвати не можу. Коли-небудь Саша сам розкаже, що і як вони йому говорили", - підкреслив Щур.

Як повідомлялося, український політв'язень Олександр Кольченко, який незаконно утримувався в РФ, 7 червня припинив голодування, яке він оголосив 31 травня з вимогою звільнити засудженого за однією справою з ним Олега Сенцова.

Читайте також: Голодуючий в Криму Володимир Балух сподівається на обмін - адвокат

Український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Сенцова і Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. В серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території анексованого Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

В даний час в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-