Політв'язень Панов відмовився від

Політв'язень Панов відмовився від "угоди зі слідством" в окупованому Криму

Відео
Укрінформ
Політв'язень Євген Панов відмовився йти на "угоду зі слідством" в окупованому Криму, тому його можуть засудити до максимального терміну у 20 років позбавлення волі.

Про таке в ефірі "5-го каналу" заявив голова ГО "Об'єднання родичів політв'язнів Кремля" Ігор Котелянець.

"На Євгена тиснули дуже довго, він майже два роки перебував за ґратами. Йому казали, що як він піде на "угоду зі слідством" і визнає, що він є українським терористом і що Україна хотіла терористичні акти влаштувати, йому дадуть 5 років десь недалеко, але якщо він цього не зробить – йому, як і Сенцову, дадуть 20 років і так само відправлять дуже далеко. Євген ні на які угоди не пішов. Тому ми очікуємо, що його засудять до максимального терміну 20 років", – заявив Котелянець.

Читайте також: Сестра Сенцова закликала не припиняти акції до звільнення всіх в'язнів Кремля

Як відомо, український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальшованих звинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів. 24 травня оголосив голодування ув'язнений в РФ український солдат Олександр Шумков, а 31 травня - Олександр Кольченко, засуджений по одній справі з Сенцовим.

Читайте також: Ахеджакова закликала підтримати Сенцова: Треба кричати в силу своїх можливостей

4 травня повідомлялося, що адвокат Сенцова Дмитро Дінзе прилетів до Якутії в місто Лабитнангі для зустрічі зі своїм підзахисним.

Раніше Укрінформ повідомляв, що з благословення Патріарха Філарета архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент відбув до місця утримання Олега Сенцова - колонію "Білий ведмідь" міста Лабитнангі, РФ.

Тим часом у понеділок кореспондент Укрінформу Роман Сущенко був засуджений в Росії на 12 років за надуманими звинуваченнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-