Сестра Сенцова закликала не припиняти акції до звільнення всіх в'язнів Кремля

Сестра Сенцова закликала не припиняти акції до звільнення всіх в'язнів Кремля

Звернення
Укрінформ
Сестра ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан подякувала всім учасникам акції на підтримку брата і звернулася з проханням продовжувати акції, поки всі політв'язні не вийдуть на свободу.

Про це повідомила у Facebook правозахисниця, голова ГО "Центр громадянських свобод", координатор "Євромайдан SOS" Олександра Матвійчук, яка оприлюднила текст звернення.

"В останні дні по всьому світу триває акція в підтримку мого двоюрідного брата Олега Сенцова. Хочу сказати вам всім величезне спасибі. Спасибі за те, що вийшли. Дякую, що знайшли час і можливість підтримати. Дякую, що не пройшли мимо. А ще спасибі, що у вас немає того скептицизму, який вбиває всі хороші починання. Цей скептицизм називається "від мене все одно нічого не залежить". Насправді, залежить! Залежить дуже багато", - йдеться у зверненні.

Як підкреслює сестра Сенцова, "якщо ми всі разом будемо кричати про несправедливість як можна голосніше, нас обов'язково почують".

"Я сподіваюся, що шум навколо політв'язнів не стихне, поки вони не опиняться на волі. Разом та до кінця!", - каже Каплан.

Читайте також: Денісова і Супрун об’єднають зусилля, щоб до політв’язнів РФ потрапили лікарі

Як відомо, український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальшованих звинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів. 24 травня оголосив голодування ув'язнений в РФ український солдат Олександр Шумков, а 31 травня - Олександр Кольченко, засуджений по одній справі з Сенцовим.

Читайте також: Московський суд за надуманими звинуваченнями дав Сущенку 12 років колонії суворого режиму

4 травня повідомлялося, що адвокат Сенцова Дмитро Дінзе прилетів до Якутії в місто Лабитнангі для зустрічі зі своїм підзахисним.

Раніше Укрінформ повідомляв, що з благословення Патріарха Філарета архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент відбув до місця утримання Олега Сенцова до колонії "Білий ведмідь" міста Лабитнангі, РФ.

Тим часом у понеділок кореспондент Укрінформу Роман Сущенко був засуджений в Росії на 12 років за надуманими звинуваченнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-