Денісова і Супрун об’єднають зусилля, щоб до політв’язнів РФ потрапили лікарі

Денісова і Супрун об’єднають зусилля, щоб до політв’язнів РФ потрапили лікарі

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова та в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун домовились об’єднати зусилля, щоб до українських політв’язнів в РФ потрапили лікарі.

Про це інформує прес-служба офісу омбудсмена.

“Уповноважений Людмила Денісова та в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун домовились об’єднати зусилля, щоб до українських політв’язнів в РФ потрапили лікарі”, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що під час зустрічі з Супрун Денісова розповіла, що станом на сьогодні у тюрмах Росії знаходяться близько сотні українських політв’язнів, і при цьому 4 українця оголосили голодування — це режисер Олег Сенцов, ув'язнений у РФ український солдат Олександр Шумков, активісти Олександр Кольченко та Володимир Балух.

Омбудсмен зазначила, що неодноразово зверталась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової та до радника президента РФ, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при Президенті РФ Михайла Федотова з проханням організувати її візит до ув’язнених українців. Втім, за її словами, будь-якого сприяння від російської сторони вона наразі не отримала. 

Денісова висловила стурбованість тим, що стан українців з кожним днем погіршується, про що майже щодня омбудсмена повідомляють родини та адвокати засуджених.

«Найкатегоричніше на голодування налаштований Олег Сенцов», - наголосила вона.

Денісова зазначила, що процес переговорів з РФ триває, і зі своєї сторони вона продовжує наполягати на необхідності медобстеження політв’язнів українськими або міжнародними лікарями.

Читайте також: Сенцов погодився на зустріч з архієпископом Климентом

Супрун у свою чергу уточнила, що МОЗ готовий надати якісні медичні послуги затриманим українцям, якщо Росія дасть на це згоду.

Крім того, на зустрічі Людмила Денісова та Уляна Супрун домовились про підписання Меморандуму про співпрацю, щоб був прямий зв’язок між Офісом Омбудсмена та Міністерством охорони здоров’я.

Фото: ombudsman.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-