В Ризі пройшло пікетування посольства РФ в рамках акції #SaveOlegSentsov

В Ризі пройшло пікетування посольства РФ в рамках акції #SaveOlegSentsov

Фото, відео
Укрінформ
Латвійські активісти, в тому числі представники української діаспори, в п’ятницю пікетували посольство Росії в Латвії з вимогою спасіння Олег Сенцова, який проводить голодування, та звільнення українських політв’язнів в РФ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пікетування посольства Росії в Ризі в рамках акції #SaveOlegSentsov проходило у вигляді перформансу. Перед пікетувальниками лежали м’ячі із краплями крові на них – на ознаку недоречності проведення ЧС-2018 в країні-агресорі. Тим більше – на тлі безстрокового голодування Олег Сенцова з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів. Після криків «Свободу Сенцову!» в бік посольства показували величезну червону картку під звуки футбольних суддівських свистків. Всього в акції брали участь близько 50 чоловік – люди різних національностей. Були й представники української громади.

В Ризі пройшло пікетування посольства РФ в рамках акції #SaveOlegSentsov/ Фото: Олег Кудрін. Укрінформ

Серед інших в пікеті взяв участь відомий російський режисер-документаліст Віталій Манський, що нещодавно переїхав до Риги разом зі своїм фестивалем «Артдокфест». Присутні були латиські активісти, а також деякі політики, наприклад депутат Ризької думи Юта Стріке.

Читайте також: #SaveOlegSentsov: у світі стартує глобальна акція на підтримку в'язня Кремля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-