#FreeSentsov: у Варшаві під посольством Росії Путіну показали “червону картку”

#FreeSentsov: у Варшаві під посольством Росії Путіну показали “червону картку”

Фото
Укрінформ
Кілька десятків осіб пікетувало в п’ятницю посольство Росії у Варшаві, протестуючи проти безправного ув'язнення в Росії українського режисера Олега Сенцова та 70-ти інших українських політв’язнів.

Двоє активістів були одягнуті в номерну тюремну робу і тримали в руках написи “Олег Сенцов”, “Роман Сущенко” та пісочні годинники, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми у Варшаві вийшли на акцію підтримки Олега Сенцова та всіх політв'язнів, які незаконно перебувають в російських тюрмах”,- повідомила агентству одна з організаторів акції, лідер варшавського Євромайдану Наталя Панченко, підкресливши, що захід відбувається в рамках великої всесвітньої акції.

Лідер варшавського Євромайдану повідомила, що основна мета акції — звернути увагу на 70 громадян України, які сьогодні незаконно утримуються у в'язницях Росії.

Вона наголосила, що у час, коли Олег Сенцов оголосив голодування, не  можна радіти і називати Росію “суперорганізатором великого чемпіонату, а, навпаки, потрібно засуджувати те, що відбувається з правами людини у цій країні”.

Акція на підтримку Олега Сенцова у Варшаві / Фото: Косарєв Олександр, Укрінформ

“Ми хочемо сказати, що на цьому чемпіонаті ми вболіваємо за політв'язнів”,- констатувала Панченко.

Режисер Олена Голосій під час акції підкреслила, що Крим зараз підло окупований Росією, а нинішня війна “потопає у брехні”.

Вона наголосила, що Сенцова варто називати не політв’язнем, а  військовополоненим.

“Його не повинні були засуджувати, а мали обміняти на такого ж військовополоненого”, - зауважила Голосій.

Співорганізтор акції з товариства “За вільну Росію” Валентина Чубарова  висловила думку, що зараз складно співпрацювати з росіянами і довіряти їм,  адже злочини путінського режиму скоюються від імені росіян й усієї Росії.

“Тому ми прийшли на акцію з банером “Ні злочинам від імені Росії”, оскільки Путін не є усією Росією. Він нею прикривається, але це неправда, що його усі підтримують в Росії”, - підкреслила Чубарова.

#FreeSentsov: у Варшаві під посольством Росії Путіну показали “червону картку” / Фото: Банахевич Укрінформ

За її словами, зараз, аби подолати режим Путіна, необхідна підтримка усього світу, а політики у різних країнах світу не повинні закривати очі на те, що діється в РФ.

Учасники акції зачитали заклик до міжнародних організацій “Свободу українським в'язням Кремля”, по черзі назвали прізвища усіх українських політв'язнів в Росії, а також показали президенту РФ символічну “червону картку”, написавши на ній за що: порушення прав людини, міжнародний тероризм, за вбитих і закатованих, за підлість, брехню тощо.

Читайте також: Чикаго приєднується до глобальної акції за звільнення Сенцова

Учасники акції тримали плакати українською, російською, англійською мовами з написам “ФСБ, стоп репресіям. Свободу Олегу Сенцову! Свободу політв'язням” , “ФСБ, досить катувати політв'язнів. Свободу Олегу Сенцову”, “70 українців засуджено в Росії з політичних мотивів. Ні Мундіалю 2018”, “Ні злочинам від імені росіян”, “Олег Сенцов. Голодування”, “Росія, стоп репресіям у Криму” тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-