Європейська кіноакадемія чекає, коли Сенцов зможе посісти своє місце

Європейська кіноакадемія чекає, коли Сенцов зможе посісти своє місце

Укрінформ
Директор Європейської кіноакадемії Маріон Дьорінг переконана, що вся кіноспільнота і політики мають активно боротися за звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова аж до моменту його звільнення.

На цьому вона наголосила під час акції на підтримку Сенцова та інших українських політв'язнів, що відбулася в Києві в межах 47-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уже протягом кількох років на всіх церемоніях Європейської кіноакадемії ми зберігаємо вільне місце для Олега Сенцова і віримо, що на наступних церемоніях Європейської кіноакадемії він зможе посісти своє місце. І це буде найкраща церемонія для всіх нас! Але до того наше основне завдання як Європейської кіноакадемії - продовжувати поширювати цю думку і серед європейської кіноспільноти, і серед політиків. У нас є величезна кількість різноманітних способів поширення цієї інформації - ми пишемо петиції, збираємо підписи, є величезний список діячів європейського кінематографа, які підтримують Олега Сенцова, які домагаються звільнення Олега Сенцова. І ми маємо робити все, що в наших силах, до моменту, поки він буде звільнений", - підкреслила Дьорінг. 

Читайте також: #FreeSentsov: під Радою Європи пройшла акція на підтримку режисера

Водночас вона зазначила, що хоч Європейська кіноакадемія об'єднує величезну кількість людей, вона є лише однією з організацій, яка підтримує Сенцова.

"Це лише один голос серед багатьох інших голосів, які піднімають це питання. Саме в цьому є сила - що цих голосів, які постійно порушують і висвітлюють це питання, має бути ще більше. Має бути океан голосів! Мені дуже приємно, що на підтримку Олега стає величезна кількість інших міжнародних організацій, і Amnesty International, і PEN America. Наше завдання - не припиняти говорити про це, тому що частково саме на це й сподівалися люди, які відповідають за його ув'язнення. Ми не можемо фізично забрати його з в'язниці, проте ми маємо продовжувати наш протест рівно до того моменту, поки це буде необхідно", - сказала директор Європейської кіноакадемії.

Дьорінг також додала, що, прибувши вчора до Києва і йдучи центром міста, була вражена і зворушена, побачивши у вітрині одного з найбільших магазинів портрет Сенцова та заклик до його звільнення, а також імена усіх політичних в'язнів, які утримуються в Росії і заради яких голодує Олег Сенцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-