Стан Балуха тяжкий, він виснажений фізично - архієпископ Климент

Стан Балуха тяжкий, він виснажений фізично - архієпископ Климент

Укрінформ
Стан здоров'я українського активіста Володимира Балуха,  безстрокове голодування якого у СІЗО Сімферополя триває з березня, тяжкий. Він фізично виснажений і знесилений.

Про це у Facebook з посиланням на архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента повідомила Кримська правозахисна група.

"Стан Володимира (Балуха - ред.) тяжкий. Як може почуватися людина через стільки днів голодування? Володимир перебуває у фізичному виснаженні. У нього немає сил. Під час судового засідання (31 травня – КР) він постійно пив воду", – сказав Климент.

За словами адвоката Балуха Дмитра Дінзе, напередодні в окупованому Криму сторона обвинувачення закінчила надавати докази в "суді" у справі українського активіста Володимира Балуха.

Читайте також: Кольченко оголосив голодування

Як повідомляв Укрінформ, нову справу проти Балуха порушено через заяву начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. Сам активіст і його захист заявляють, що, навпаки, Ткаченко напав на Балуха.

Український активіст продовжує безстрокове голодування, оголошене ним 19 березня 2018 року через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.

Раніше суд в анексованому Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до трьох років і п'яти місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій через прапор України у дворі його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-