Адвокат сказав, коли відвідає Сенцова у колонії

Адвокат сказав, коли відвідає Сенцова у колонії

Політв’язні
Укрінформ
Дмитро Динзе, адвокат українського режисера Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування, 4 червня поїде в колонію до свого підзахисного, щоб на місці дізнатися, що означає "підтримувальна терапія".

Про це адвокат повідомив в Facebook.

"Стан Сенцова Олега зараз стабільний, сьогодні дізнавався. Він дійсно отримує підтримувальну терапію. Що означає ця терапія, я зможу дізнатися 4 червня, коли з'їжджу до Олега. Співробітники ФСВН чітко щодо терапії пояснити нічого не можуть, оскільки вони не медики. Терапією займається медична частина колонії. Більше нічого пояснити не можу", - пише Динзе.

Раніше повідомлялося, що співробітники колонії проводять з Сенцовим розмови про шкоду тривалого голодування.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко були затримані у березні 2014 року російськими спецслужбами в анексованому Криму. Їх обвинуватили в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провину не визнали.

Читайте також: Сенцов погодився на підтримуючу терапію — Мін'юст Росії

Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить його тільки у разі звільнення усіх українських політв'язнів в РФ. За повідомленням Федеральної служби виконання покарань Росії, 29 травня Сенцов погодився на підтримувальну терапію.

Глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку українського політв'язня Кремля відбудеться 1 і 2 червня у багатьох містах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-