У Берліні пройшла акція на підтримку Олега Сенцова

У Берліні пройшла акція на підтримку Олега Сенцова

Фото
Укрінформ
У середу ввечері перед Посольством Російської Федерації у Берліні пройшов невеликий пікет на підтримку Олега Сенцова, Олександра Кольченка і Станіслава Клиха.

Акція відбулася за підтримки Amnesty International, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо за потрібне вийти сюди сьогодні, майже рівно через 4 роки, як був заарештований український режисер Олег Сенцов, і продемонструвати свою солідарність, це важливо тим, хто сидить, ми не повинні бути байдужими", - сказала агентству берлінська активістка Фрідеріке Фрайєр.

Вона та інші активісти серйозно занепокоєні повідомленнями про те, що напередодні Сенцов оголосив безстрокове голодування.

Читайте також: Сенцов оголосив голодування

Коментувати пасивність західних політиків у цьому питанні вона не буде, лише відзначає, що спілкування з подібних питань з диктаторами "передбачає ціну", але вести переговори все одно потрібно. Фрайєр нагадує, як активно велися переговори з турецькою стороною, коли справа стосувалася арештів у Туреччині громадян ФРН.

Учасники пікету тримали плакати з фото режисера і закликами звільнити його та інших 64 ув'язнених у РФ.

У Берліні пройшла акція на підтримку Олега Сенцова

Крім того, цього тижня у Берліні відбулися покази фільму російського режисера Аскольда Курова "Процес" про Олега Сенцова. В четвер фільм буде показаний у Гамбурзі. З кінця минулого року його по кількох містах возила колишній депутат бундестагу, керівник аналітичного Центру Liberale Moderne Марілуїзе Бек.

"Я б хотіла, щоб якомога більше людей в Німеччині побачило цю сторону системи Путіна. Ми не повинні колаборуватися з нею", - сказала Бек. Вона вважає, що для Путіна завжди були важливі сигнали. У випадку Сенцова сигнал Криму - навіть не намагайтеся боротися, вас ніхто не захистить, це погано скінчиться; сигнал Заходу - ви можете робити, що хочете, нам все одно, ви нікого не можете захистити.

Бек розчарована тим, що не вдалося організувати велику кампанію на підтримку Сенцова та інших ув'язнених, але сподівається, що після справи Деніза Юджеля (кореспондента німецького видання Welt, який рік провів у турецькому СІЗО), політв'язням загалом буде приділятися більше уваги.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-