ЄС: Керченський міст – це чергове порушення суверенітету України

ЄС: Керченський міст – це чергове порушення суверенітету України

Заява
Укрінформ
Будівництво так званого Керченського мосту на Кримському півострові, тимчасово окупованому Росією, є черговим порушенням з боку Росії суверенітету і територіальної цілісності України.

На цьому наголошується в оприлюдненій у вівторок заяві Європейської служби зовнішньої діяльності, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Російська Федерація побудувала Керченський міст на Кримському півострові без згоди України. Це означає чергове порушення суверенітету і територіальної цілісності України з боку Росії», - заявили в ЄС.

Як зазначається, будівництво цього мосту є фактом подальшої інтеграції протиправно анексованого Криму до РФ та ізоляції півострова від України, що є частиною території держави.

«Євросоюз продовжує засуджувати нелегальну анексію Криму і Севастополя Росією та не визнає її, оскільки це є порушенням міжнародного права», - наголосили у Євросоюзі.

Читайте також: Гройсман каже, що Україна готує відповідь на Керченський міст

Як повідомляв Укрінформ, у Краснодарському краї РФ 15 травня офіційно запустили автомобільний рух по мосту через Керченську протоку до окупованого Росією Криму. 

Президент України Петро Порошенко назвав незаконне будівництво Керченського мосту черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля і висловив упевненість, що міст обов'язково знадобиться окупантам, коли вони терміново залишатимуть українскьий Крим.

 Фото з сайту epravda.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-