Сумські студенти їздили на практику до анексованого Криму

Сумські студенти їздили на практику до анексованого Криму

Укрінформ
Група студентів-фахівців у туристичній галузі із Сумського педагогічного університету ім. А.С. Макаренка проходила практику в Криму.

Про це повідомляє UA:Суми

За словами ректора вишу Юрія Лянноя, студенти поїхали туди, бо на Сумщині немає маршрутів відповідної складності.

«Відповідно до навчальної програми за спеціальністю «туризм», є в них дисципліна «підвищення професійної майстерності», відповідно до цієї програми студенти повинні пройти 6 категорійних походів. Ці походи ідуть і по нашій місцевості, але є низка походів таких категорій, які потребують гірської підготовки», - пояснив ректор.

Також він показав план маршруту, затверджений керівництвом університету: з міста Судак – до перевалу Ангар з 27 квітня по 7 травня.

Лянной заявив, що питання було узгоджене з СБУ.

Читайте також: Засуджений у РФ Кольченко провів 13 днів у штрафному ізоляторі – правозахисники

Олеся Рапута, речник начальника Управління СБУ в Сумській області, сказала, що санкцій щодо виїзду студентів для проходження практики не надавалось, оскільки це не передбачено чинним законодавством України.

На даний момент на офіційному сайті університету відсутня інформація щодо ситуації. Також відсутня офіційна реакція правоохоронців і української влади на поїздку студентів із материкової України до анексованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-