Хорватія готова допомогти дітям кримських татар, ув'язнених Кремлем

Хорватія готова допомогти дітям кримських татар, ув'язнених Кремлем

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Хорватії Андрійм Пленкович виступив з ініціативою допомоги дітям з родин кримських татар і українців з Криму, чиї батьки ув'язнені окупаційним режимом.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради  Ірина Геращенко розповіла у Facebook за результатами зустрічі з прем‘єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем.

"Обговорили широке коло двосторонніх питань, активізацію міжурядових зв‘язків і міжпарламентського діалогу, координацію зусиль в міжнародних органах і структурах. Поінформували про хід реформ в Україні, зі вдячністю вислухали поради щодо адаптації законів і євроатлантичної інтеграції", - написала вона.

За словами Геращенко, також поінформували про безпекову, екологічну і гуманітарну ситуацію на Донбасі і в Криму, перетворення туристичного півострова га мілітарізовану базу, обговорили питання звільнення заручників. Підняли питання безпекових ризиків російського політичного проекту Nord Stream 2, гібридні виклики, що формує РФ як в Україні так і в балканському регіоні.

Вона наголосила, що прем‘єр-міністр Хорватії виступив з ініціативою допомоги дітям з родин кримських татар і українців з Криму, чиї батьки ув‘язнені окупаційним режимом, й також активізації співпраці по програмам розмінування, психологічної і медичної реабілітації військових, тренінгів для військових медиків і психологів.

Читайте також: Кримський "суд" залишив під домашнім арештом двох фігурантів "справи 26 лютого"

"Також хорватські колеги готові підняти питання українських заручників, зниклих безвісти, допуску МКЧХ до тюрем і окупованих територій в європейських інституціях, аби європейські колеги більше знали про цю гуманітарну проблему", - додала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-