У Києві пройшов флешмоб, присвячений четвертій річниці арешту Сенцова

У Києві пройшов флешмоб, присвячений четвертій річниці арешту Сенцова

Фото
Укрінформ
В четвер у Києві пройшов флешмоб, присвячений четвертій річниці арешту російськими окупантами українського кінорежисера, письменника і громадського активіста Олега Сенцова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішнім флешмобом ми хочемо прикути увагу України і всього світу до того, що українці Олег Сенцов та Олександр Кольченко четвертий рік перебувають у російській в'язниці. За цей час у країні та світі відбулося дуже багато подій, але те, що сталося чотири роки тому, не має стати другорядним. Саме тому ми проводимо цю акцію", - розповіла кореспондентові Укрінформу один з організаторів заходу Поліна Бродик.

Флешмоб присвячений річниці арешту Сенцова / Фото: Сірик Анатолій. Укрінформ

За словами активістки, організатори флешмобу переконані, що кожна така акція може наблизити звільнення політв'язнів, і готові й далі "тримати в тонусі всіх, від кого це залежить".

Передусім вони хочуть звернути увагу української влади на необхідність ухвалення законопроекту, що знаходиться на доопрацюванні, який стосується українських політв'язнів, їх статусу, підтримки, а також надання соціальної та юридичної допомоги їх сім'ям.

"Ми сподіваємося, що новий закон, який буде ухвалено, і новий відділ у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій, який курує проблеми політв'язнів, сприятимуть звільненню Сенцова та Кольченка", - сказала Бродик.

Активістка розповіла, що за інформацією сестри Сенцова Наталії Каплан, у її брата погіршилося здоров'я: через авітаміноз у нього випадає волосся і кришаться зуби. У Кольченка, повідомила вона, проблеми з серцем, і коли знайшлися люди, які хотіли йому передати вітаміни, з'ясувалося, він перебував у ШІЗО, але наразі його вже випустили.

У ході флешмобу активісти розгорнули довгий колаж, у нижній частині якого повідомлялося про найважливіші події, що змінили світ, - від обрання президентів України та Америки до смерті Хокінга і військової операції в Сирії, а у верхній частині - про події, пов'язані з Сенцовим і Кольченком.

Організатори акції свідчили, що ніяких змін, окрім кількох вимог про звільнення заручників Кремля і змін у стані здоров'я та умовах тримання, не відбулося.

Читайте також: Сущенко, Сенцов та інші: МІП починає серію публікацій про бранців Кремля

Сенцов був заарештований у Криму 10 травня 2014 року, його обвинуватили у створенні терористичної організації в Криму. У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Наразі він перебуває у колонії м. Лабитнангі, розташованій в РФ за Північним полярним колом. Кольченко був заарештований 16 травня 2014 року, 25 серпня 2015 року він був обвинувачений у підготовці терактів у Криму і засуджений до 10 років позбавлення волі. Перебуває у колонії м. Копєйск Челябінської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-