ДПСУ підтверджує затримання росіянами українського судна біля Криму

ДПСУ підтверджує затримання росіянами українського судна біля Криму

Укрінформ
Російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" біля берегів окупованого Криму.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу помічник голови Держприкордонслужби України - прес-секретар Олег Слободян.

"Факт затримки російськими прикордонниками риболовецького баркасу підтверджується. На даний момент нам відомо, що судно мало право промислу риби, але у межах 12-мільної морської зони. Тобто, судно із незрозумілих причин покинуло цю зону і опинилось ближче до узбережжя Криму", - сказав Слободян.

Він припустив, що, можливо, там був кращий вилов риби. Таким чином, вони створили передумови для затримання їх представниками країни-окупанта, зауважив Слободян.

"Будемо очікувати на якнайшвидше повернення членів команди. Їх там 5 осіб, всі громадяни України. І вже у них уточнимо обставини, за яких вони покинули лінію державного кордону і опинились ближче до Криму", сказав він.

Читайте також: ФСБ заявляє про затримання біля берегів Криму українського судна

Слободян зауважив, що дії російських прикордонників незаконні, бо Крим - це українська територія. "І якщо судно допустило певні порушення під час вилову риби, то це його відповідальність перед українським законодавством, а не перед російським", - додав він.

Як повідомлялося, раніше у ФСБ Росії заявили про затримання українського риболовецького судна (порт приписки Очаків) на захід від мису Тарханкут в окупованому Криму. Зазначалося, що судно затримали за "незаконний промисел камбали-калкана".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-