Адвокатам досі не назвали причин затримання у Криму українця Стешенка

Адвокатам досі не назвали причин затримання у Криму українця Стешенка

Укрінформ
Адвокат Еміль Курбедінов вважає, що затримання на адмінкордоні з окупованим Кримом Олександра Стешенка й наступне його зникнення - ніщо інше, як викрадення людини співробітниками спецслужб Росії.

Про це він заявив на прес-конференції в Укрінформі.

"Зникнення харків'янина Стешенка... ніщо інше, як викрадення методами, що використовують спецслужби у Росії. Чому цього парубка заарештували, чому його затримали й викрали, поки ми офіційної відповіді не отримали. Більшого я, на жаль, сказати не можу", - сказав Курбедінов.

За словами адвоката, разом з колегою Едемом Семедляєвим їм вдалося дізнатися, що Стешенко знаходився в спецприймальнику для адмінарештованих.

"Через те, що піднявся певний резонанс і ми стали здійснювати певні дії, був оформлений формальний протокол адмінзатримання і його помістили туди (у спецприймальник для адмінарештованих - ред.)", - повідомив Курбедінов.

Ввечері 25 квітня, коли харків'янина повинні були відпустити, до спецприймальника підігнали мікроавтобус без номерів, на якому Стешенка вивезли у невідомому напрямку.

Читайте також: Затриманого в Криму харків'янина відвезли в невідомому напрямку

"Коли прийшов час його відпускати, о 22 годині 25 квітня, ми під'їхали з моїм колегою Едемом Семедляєвим і побачили, що до спецприймальника підігнали мікроавтобус без номерів, там були 4-5 осіб у відповідній формі. Вони впритул до виходу спецприймальника підігнали машину і буквально відразу, як тільки відкрилися двері, його помістили у цей мікроавтобус і відвезли", - розповів Курбедінов.

Як вважає адвокат, за зникненням Стешенка стоїть ФСБ Росії.

"Коли Стешенко пропав, нам достовірно було відомо, що його було затримано на "російському кордоні" співробітниками ФСБ, принаймні прикордонслужбою, а це один із підрозділів ФСБ", - зазначив Курбедінов.

Він також повідомив, що разом з колегами робить "усі необхідні дії, щоб з'ясувати місцезнаходження Стешенка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-