У справі Панова з'явився

У справі Панова з'явився "секретний том" - адвокат

Політв’язні
Укрінформ
У понеділок, 16 квітня, в окупованому Криму "суд" зачитав обвинувальний висновок "українському диверсанту" Євгену Панову.

Крім вироку українцю, покарання можуть понести слідчі по "справі Панова", підозрювані в "розголошенні державної таємниці", повідомляють "Крим.Реалії" з посиланням на адвоката Панова Дмитра Дінз.

"У підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму відбулося перше судове засідання у кримінальній справі щодо громадянина України Євгена Панова, якого звинувачують у намірі здійснити диверсії на території Криму, а також зберіганні й контрабанді вибухівки", - зазначається у повідомленні.

Як повідомив адвокат підсудного Дмитро Дінзе, Панов від визнання провини вчергове відмовився.

16 квітня суд перейшов до розгляду по суті справи "українського диверсанта" Панова.

Читайте також: У Криму "суд" починає розгляд по суті справи "українського диверсанта" Панова

Як повідомлялося, у серпні 2016 року ФСБ Росії затримала в анексованому Криму групу "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час містили у московському СІЗО Лефортово, потім повернули у Крим. Російські спецслужби заявляють, що затримані Панов і  Захтей були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної й соціальної інфраструктури півострова.

Влада України назвала звинувачення "провокацією" російських спецслужб.

Раніше повідомлялося, що Захтей підписав досудову угоду зі слідством. Однією з умов підписання угоди з боку слідства була відмова Захтея від адвоката за угодою. У лютому його засудили до 6 років і 6 місяців колонії строгого режиму й штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Панов провину не визнав і від угоди зі слідством відмовлявся.

Фото: Медіазона

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-