Архієпископ УПЦ КП відвідав Балуха в ізоляторі

Архієпископ УПЦ КП відвідав Балуха в ізоляторі

Укрінформ
Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент увечері у середу відвідав українського активіста Володимира Балуха, який продовжує голодування в ізоляторі тимчасового тримання у райцентрі Роздольне в окупованому Криму.

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

«Я пішов до нього після суду. У нас була можливість півтори години поспілкуватися. Володимир пригнічений тим ставленням, яке до нього виявляє тюремне керівництво. Духом він сильний. Серце болить за Україну, запитує про неї: «Як там Україна? Що там Україна?». Голодування він не збирається припиняти. Сказав, що це його принципова позиція доти, доки не переможе істина. Він боротиметься стільки, скільки в нього буде сил», – сказав Климент.

За його словами, 16 квітня він планує ще раз відвідати Балуха.

Як повідомлялося, заарештований в анексованому Росією Криму український активіст Володимир Балух 11 квітня відмовився припиняти голодування. 

Балух від 19 березня голодує на знак протесту проти вироку в одній із порушених проти нього справ.

22 народних депутати України підписали звернення до Балуха з проханням припинити голодування.

Суд в анексованому Росією Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і присудив йому 3 роки і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні.

Інша справа порушена проти активіста через заяву начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

19 березня підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд обрав для Володимира Балуха запобіжний захід у цій справі у вигляді тримання під вартою до 19 червня 2018 року.

Читайте також: Балух відмовився припиняти голодування

Крім того, адвокат Балуха Ольга Дінзе заявила, що активіста побив конвой у СІЗО після розгляду апеляційної скарги в його справі. З цього приводу триває перевірка.

Міністерство закордонних справ України неодноразово закликало Росію негайно звільнити Балуха, відколи його в грудні 2016 року затримала ФСБ. Захист Балуха і правозахисники заявляють, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-