Кримський

Кримський "суд" продовжив арешт фігурантів "Хізб ут-Тахрір"

Укрінформ
У Криму так званий суд у справі щодо сімферопольської групи "Хізб ут-Тахрір" продовжив фігурантам термін утримання під вартою до 20 місяців.

Про це повідомляє в Facebook "Кримська солідарність".

"Суд по справі "Хізб-ут-Тахрір"(Сімферопольська група). Зараз вийшли адвокати Сергій Легостов і Айдер Азаматов, повідомили що термін продовжили до 20-ти місяців", - повідомила "Кримська солідарність".

За її даними, засідання проходило у закритому режимі, у зв'язку з чим активісти написали скаргу. Біля будівлі суду в знак підтримки та солідарності з фігурантами справи традиційно зібралися небайдужі люди.

У Сімферополі на засідання апеляційного суду не пустили рідних політв'язнів Еміля Джемаденова, Узаира Абдуллаєва, Теймура Абдуллаєва, Айдера Салединова і Рустема Ісмаїлова.

Читайте також: Фігурантам Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт на місяць

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого окупаційний суд продовжив "сімферопольській п'ятірці", а саме Теймуру та Узеіру Абдуллаєвим, Айдеру Салединову, Рустему Ісмаїлову і Емілю Джемаденову, арешт до 11 квітня. Їх затримали 12 жовтня 2016 року за обвинуваченням в участі у діяльності організації "Хізб ут-Тахрір", яка в Росії вважається "терористичною". Всього по цій справі в окупованому Криму було затримано 19 осіб. Четверо з них уже засуджені Північно-Кавказьким окружним військовим судом Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-