Керченським мостом РФ “підігріває” ситуацію у Маріуполі і Бердянську — Омелян

Керченським мостом РФ “підігріває” ситуацію у Маріуполі і Бердянську — Омелян

Укрінформ
Будівництво Росією Керченського мосту дестабілізує ситуацію в Маріуполі і Бердянську, а Україна втрачає десятки мільйонів.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє "Радіо Свобода".

«Ми втрачаємо великі гроші через обмеження параметрів суден, які тепер не можуть проходити під арками мосту. Наразі це скромні оцінки – десятки мільйонів гривень, але я думаю, що це набагато більше, тому що ми втрачаємо робочі місця. Росія цим спеціально "підігріває" непросту соціальну ситуацію у Маріуполі і Бердянську», – заявив він.

За словами міністра, він очікує, що надалі «це буде міст, який з'єднуватиме український Крим із українською Кубанню».

Омелян розповів, що Мінінфраструктури працює спільно з Міністерством юстиції, готуючи міжнародні позови до Росії щодо незаконного будівництва мосту.

Читайте також: РФ може спробувати "пробити" наземний коридор у Крим - німецький політолог

«Я вірю, що стягнення будуть. Репарації будуть серйозні», – сказав Омелян.

Раніше директор Маріупольського морського торговельного порту Олександр Олійник заявив, що через будівництво Керченського мосту до Маріуполя тепер не зможуть пройти 144 судна, з якими раніше працював порт.

Перехід із Росії до Криму через Керченську протоку почали будувати після анексії Росією українського півострова, що відбулася в березні 2014 року. Президент РФ Володимир Путін висловив сподівання, що міст буде готовий до літа 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-