Визнання анексії Криму відкриє двері новим війнам - євродепутат

Визнання анексії Криму відкриє двері новим війнам - євродепутат

Укрінформ
Німецький депутат Європарламенту Ельмар Брок вважає можливість визнання анексії Криму небезпечною для майбутнього всієї Європи.

Свої побоювання він висловив на панельній дискусії «Україна: в полоні кризи?», організованої Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) разом з виданням Tagesspiegel, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Якщо б ми почали це робити (визнавати), ми знову відкрили б двері війні... Якщо б ми прийняли аргументи Путіна про те, чому він забрав Крим, війна могла б спалахнути в сотні місць в Європі», - заявив депутат ЄП.

Брок закликав пам'ятати, що принцип суверенітету і територіальної цілісності є вирішальним і не може бути порушений «з тактичних миттєвих міркувань». Це є порушенням Гельсінського акту, Будапештського меморандуму та інших документів.

Політик звернув увагу на «небезпечні аналогіъ» з часом поділу Німеччини і відношення до цього міжнародного співтовариства. Німців, за його словами, глибоко ображало те, що міжнародне співтовариство мало справу з НДР. Навів він і інший приклад: США так ніколи і не визнали незаконну окупацію країн Балтії Сталіним за підтримки гітлерівської Німеччини.

Має бути абсолютно ясно, що навіть якщо повинен бути знайдений Modus vivendi, анексія частини іншої країни не може вважатися правовим актом не тільки постраждалою країною. Сецесія ще можлива, але лише за згодою держави, а ніяк не ззовні, підкреслив він.

Читайте також: Євродепутат: "Північний потік 2" збільшить залежність Європи від Путіна

Брок також пояснив німецькій аудиторії, що «Мінські санкції» пов'язані виключно зі сходом України і можуть бути зняті, коли будуть виконані умови Мінських угод, зокрема, відновлено контроль над держкордоном. З Кримом ці санкції не пов'язані.

У дискусії взяли також участь мер Києва Віталій Кличко і представник GIZ в Україні Сабіне Мюллер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-