У Криму ФСБ заарештувала кримськотатарського блогера

У Криму ФСБ заарештувала кримськотатарського блогера

Укрінформ
В окупованому Криму ФСБ обшукала будинок блогера Нарімана Мемедімінова.

Про це повідомляє правозахисна група "Кримська солідарність".

Після обшуку кримськотатарського активіста відвезли до Сімферополя.

"Нарімана Мемедімінова заарештували і відвезли в УФСБ м. Сімферополя. За словами дружини, обшук проходив у грубій формі, з нецензурною лайкою з боку силовиків", - йдеться в повідомленні.

Відзначають також, що під час обшуку російські силовики оточили будинок Мемедімінова і всю вулицю.

Обшук в будинку Мемедиминова об'єднання «Кримська солідарність» розглядає як черговий удар по роботі своїх громадянських активістів і громадянської журналістики в Криму в цілому.

Читайте також: Патріотизм кримських татар вражає - муфтій

Правозахисники нагадали, що 11 лютого 2016 року в будинку активіста вже був обшук, а потім Бахчисарайський районний суд 13 липня 2017 року розглядав відкриту щодо нього адміністративну справу. За інформацією юриста Лілі Гемеджі, активіста притягували до відповідальності за нібито участь в несанкціонованому мітингу 13 квітня 2017 року біля будинку Сейдамета Мустафаєва, у якого в той момент проводився обшук. У момент обшуку зібралася велика кількість кримських татар, які прийшли підтримати співвітчизника. Наріман висвітлював ситуацію і вів відеозйомку. Крім цього, він намагався утримувати людей від реакції на провокації з боку правоохоронних органів. Однак незважаючи на все це був визнаний винним» рішенням суду і оштрафований на 10 тис. руб.

У "Кримській солідарності" наголосили, що це не перший випадок, коли російські правоохоронці звертають увагу на дії активістів під час обшуків в будинках кримських татар. З переходом Криму під контроль Росії на півострові ФСБ проводить регулярні обшуки і допити журналістів, активістів, громадських діячів, проходять затримання та арешти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-