ООН висловила свою позицію щодо російських

ООН висловила свою позицію щодо російських "виборів" у Криму

Укрінформ
У зв'язку з незаконними виборами президента РФ у окупованому Росією Криму ООН висловила свою позицію, нагадавши про резолюції Генеральної Асамблеї, які підтримують територіальну цілісність України.

Про це заявив у понеділок, відповідаючи на запитання українських медіа в Нью-Йорку речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік, передає Укрінформ.

"Що стосується ситуації в Криму, Генеральна Асамблея неодноразово висловлювалася, зокрема, в контексті резолюції 68/262 "Про територіальну цілісність України" та резолюції 71/205 "Положення про права людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі", - зауважив офіційний представник генерального секретаря ООН під час прес-брифінгу в штаб-квартирі Організації.

Читайте також: Вибори в РФ: Трамп не привітав Путіна й не планує телефонної розмови з ним

Він також підкреслив, що позиція ООН щодо Криму залишається послідовною і не змінюватиметься.

Тим часом, Постійне представництво України при ООН на офіційній сторінці в мережі Twitter поширило повідомлення.

"У зв’язку з нікчемними виборами в Криму, речник Генерального секретаря ООН нагадав про резолюції Генасамблеї щодо територіальної цілісності України та визнання Росії державою-окупантом", - зазначається в дописі дипломатичної місії.

Нагадаємо: російська окупаційна влада в Криму 18 березня провела на українському півострові президентській вибори, які пройшли в цей день у всіх регіонах Російської Федерації.

Читайте також: ЄС не визнає російські "вибори" в Криму

Свою позицію з цього питання в понеділок уже висловив Європейський Союз, наголосивши, що "не визнає нелегальної анексії Криму й Севастополя Російською Федерацією, через що не визнає проведення виборів на Кримському півострові".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-