Київ відреагував на

Київ відреагував на "вояж" Путіна в окупований Крим

Заява
Укрінформ
МЗС України висловило протест у зв’язку із черговим неузгодженим з Києвом візитом російської делегації на чолі з Путіним в окупований Крим.

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

"Україна вважає згаданий візит, як і інші т.зв. "поїздки"  російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м.Севастополь, грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права, зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна і Росія", - заявили в МЗС.

Зокрема, у міністерстві вказали на нехтування Росією зобов’язаннями за Статутом ООН, резолюціями Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" A/Res/68/262 від 27 березня 2014 року, "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь (Україна)" A/Res/71/205 від 19 грудня 2016 року, "Стан з правами людини у Автономній Республіці Крим та м.Севастополь (Україна) " A/Res/72/190 від 19 грудня 2017 року.

"Автономна Республіка Крим та м.Севастополь є і залишатимуться невід'ємною частиною України в її міжнародно-визнаних кордонах. Це визнається всім цивілізованим світом, який вже неодноразово давав належну оцінку міжнародно-протиправним діянням Російської Федерації шляхом схвалення відповідних резолюцій ООН, Ради Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організацій, а також запровадивши широкі обмежувальні заходи (санкції) проти держави-окупанта", - наголошується у заяві.

Читайте також: Путін приїхав до окупованого Криму

Як повідомлялося, 14 березня президент РФ Володимир Путін прибув до окупованого Криму, де, як очікується, має завершитися його передвиборча кампанія. Відвідування він розпочав з незаконного мосту через Керченську протоку.

Президент України Петро Порошенко, коментуючи візит Путіна, назвав його "небезпечною провокацією" і в черговий раз закликав світову спільноту не визнавати результати голосування на окупованому півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-