У МЗС введуть санкції проти організаторів

У МЗС введуть санкції проти організаторів "виборів Путіна" в Криму

Укрінформ
У МЗС України заявили, що будуть дуже серйозно реагувати на вибори президента Росії в окупованому Криму.

Про це заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила в ефірі 5 каналу.

За її словами, спочатку це буде політична реакція.

“Ми будемо реагувати, і дуже серйозно, так як у нас є цілий масив договорів, включаючи великий договір. Це буде черговим істотним порушенням цього договору. Думаю, реакція не примусить довго чекати", – сказала Зеркаль.

"Ми відпрацьовуємо весь цей спектр людей, які є колаборантами, беруть участь у виборчих комісіях, допомагають проведенню виборів. І так само, як ми реагували на вибори в Держдуму, ми будемо реагувати зараз. Тоді у нас спрацювала домовленість з литовцями, які внесли цих людей в санкційні списки, і литовські списки використовуються для всієї Шенгенської зони... Складно застосувати санкції до якоїсь частини населення Криму. Це буде проблематично. А що стосується тих, хто бере участь безпосередньо у виборчому процесі, членів виборчкомів – так, це буде санкційний режим", – заявила вона.

Читайте також: "Дитячий мітинг" за Путіна: Центрвиборчком не побачив порушень

Як повідомляв Укрінформ, провідні міжнародні організації, зокрема ПАРЄ, ОБСЄ, ЄС відмовилися відправляти своїх спостерігачів у анексований Крим, територія якого є українською.

Президент України Петро Порошенко закликав міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів президента РФ на території окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-