Чийгоз і Умеров зустрілися з президентом Литви

Чийгоз і Умеров зустрілися з президентом Литви

Укрінформ
У Вільнюсі керівники Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров зустрілися із президентом Литви Далею Грібаускайте.

Про це повідомляє прес-служба литовського президента.

"Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте провела зустріч із лідерами кримських татар - заступниками Голови Меджлісу кримських татар Ахтемом Чийгозом та Ільмі Умеровим. В зустрічі також брав участь Голова Союзу татарських громад Литви Адас Якубаускас", - йдеться у повідомленні.

Зустріч була приурочена до четвертої річниці анексії Криму і спрямована на те, щоб заявити про підтримку постраждалих у результаті анексії кримських татар.

Президент у черговий раз підкреслила, що Литва рішуче засуджує анексію Криму та дотримується принципової політики її невизнання. Литва також прагне до того, щоб санкції Євросоюзу щодо Росії, запроваджені після окупації півострова, діяли до тих пір, поки агресор не залишить зайняті території.

За словами Далі Грібаускайте, Росія несе відповідальність за серйозне погіршення становища кримських татар, грубі порушення їхніх прав, постійні переслідування, насильницьку русифікацію, утиски свободи слова, друку і релігії. Тому Литва докладає всіх зусиль, щоб інформація про спрямовану проти кримських татар ворожу політику Росії незмінно перебувала у центрі уваги міжнародної спільноти.

Читайте також: Чийгоз та Умеров не можуть навіть через суд отримати указ про своє помилування

Президент запросила кримських татар активно подавати заявки у рамках програми співпраці з метою розвитку. У 2017 р. Литва вже виділила фінансову допомогу, яка була використана на програми інтеграції примусово переміщених осіб, допомогу жінкам і створення татарських телепередач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-