Чийгоз та Умеров не можуть навіть через суд отримати указ про своє помилування

Чийгоз та Умеров не можуть навіть через суд отримати указ про своє помилування

Укрінформ
Адвокат Микола Полозов вже місяць чекає, коли Мосміськсуд відповість на адресовані адміністрації Путіна скарги Чийгоза та Умерова про неможливість ознайомитися з указом президента РФ про їх помилування.

Про це Полозов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Подані приватні скарги лежать у Тверському районному суді вже місяць. І в Мосміськсуд їх так і не передають, хоча сам факт подання скарг зареєстрований. Можливо, не хочуть до виборів Путіна турбувати клерків його адміністрації, яка виступає відповідачем", - повідомив Полозов.

Хоча, наголосив він, позовні заяви Чийгоза та Умерова до адміністрації президента РФ про надання їм права ознайомлення з указами про помилування були розглянуті Тверським районним судом відразу ж в день подання, але при цьому "були винесені постанови про відмову".

Як вважає адвокат, "однією з недобрих традицій російської системи правосуддя є негайне винесення рішень про відмову з подальшим затягуванням їх оскарження".

У випадку з допущеним зволіканням щодо скарг його підзахисних Полозов має намір направити відповідні заяви головам судів. 

"Після свят, якщо скарги не відправлять до Мосміськсуду, направлю заяву головам Тверського районного суду і Мосміськсуду на допущене зволікання у справі", - резюмував Полозов.

Читайте також: Справа 26 лютого: МЗС заявляє, що окупант посилює репресії перед "виборами"

Раніше в інтерв'ю Укрінформу Умеров роз'яснював, що досі отримував з адміністрації президента РФ тільки письмові відмови про неможливість надання тексту указу про його помилування і помилування Ахтема Чийгоза. На його думку, насправді ніякого указу про помилування не існує, а їх звільнення стало можливим завдяки "банальному обміну". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-