Справа 26 лютого: МЗС заявляє, що окупант посилює репресії перед

Справа 26 лютого: МЗС заявляє, що окупант посилює репресії перед "виборами"

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України засуджує незаконні дії РФ щодо фігурантів так званої справи 26 лютого Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі, яким підконтрольний Кремлю кримський суд сьогодні продовжив запобіжний захід.

Про це повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

Беца зробила ретвіт повідомлення про продовження домашнього арешту двом фігурантам цієї справи і написала: "Засуджуємо незаконні дії РФ. Окупант боїться правди. Тому посилюються репресії, арешти, особливо напередодні "виборів".

Як відомо, 2 березня в окупованому Криму підконтрольний Росії суд продовжив домашній арешт двом фігурантам "справи 26 лютого" Дегерменджі і Асанову.

Читайте також: Фігурантам справи "26 лютого" відмовили у медобстеженні і продовжили арешт

В окупованому Криму у 2015 році розпочався суд над групою кримськотатарських активістів за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля стін будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Згодом «справу 26 лютого» розділили на дві, виділивши в окреме провадження справу щодо одного з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Іншими фігурантами процесу є Алі Асанов, Мустафа Дегерменджі, Ескендер Кантеміров, Талят Юнусов, Ескендер Емірвалієв, Арсен Юнусов і Ескендер Небієв.

25 жовтня 2017 року російська влада звільнила засуджених у Криму заступників голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова і передали їх Туреччини. Пізніше Умеров і Чийгоз приїхали до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-