Окупантів вперше змусили закрити справу про одиночний пікет у Криму

Окупантів вперше змусили закрити справу про одиночний пікет у Криму

Укрінформ
У п'ятницю в окупованому Криму громадський захисник Мустафа Сейдалієв вперше добився скасування штрафу, призначеного судом першої інстанції для учасника одиночного пікету Рустема Мустафаєва.

Повідомлення Сейдалієва опублікувала в Facebook "Кримська солідарність".

"Апеляційний Суд припинив розгляд адміністративного правопорушення з боку Мустафаєва Рустема і закрив цю справу. Це, хоча і невелика, але перемога в нашій справі", - повідомив Сейдалієв.

За його словами, підставою для припинення розгляду справи стало те, що в "суді першої інстанції були порушені судові та процесуальні норми, у зв'язку з чим суддя побачив у цьому порушення і просто припинив цю справу".

Водночас Сейдалієв вважає, що тиск на кримських татар продовжується.

"Хочу сказати про те, що це лише маленька крапля в морі свавілля з боку суддів і з боку правоохоронних органів, що тиснуть і всіляко пригнічують наш народ", - заявив він.

Читайте також: У МінТОТ нарахували за лютий 20 суден-порушників в окупованому Криму

При цьому "суддя", який прийняв це рішення, попередив активіста, щоб він "не тішився і не плескав у долоні".

Як повідомлялося, 14 жовтня 2017 року в окупованому Росією Криму більше 100 людей вийшли на пікети з плакатами "Кримські татари - не терористи", висловлюючи таким чином незгоду з затриманнями, арештами і тортурами кримських татар у Криму. 18 грудня 2017 року "влада" у Криму провела одночасно близько 100 так званих судів, в результаті яких пікетувальників засудили до штрафів у розмірі від 10 до 15 тис. рублів. Загальна сума затребуваних штрафів склала близько мільйона рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-