МЗС назвало основні інструменти деокупації Криму

МЗС назвало основні інструменти деокупації Криму

Укрінформ
Основними інструментами боротьби за визволення Криму від російської окупації є санкції, міжнародний тиск і суди.

Про це написала у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

"26 лютого - День кримського спротиву російській окупації. Санкції, міжнародний тиск та суди - основні інструменти боротьби. Боремось", - написала Беца.

Як повідомлялося, чотири роки тому, 26 лютого 2014 року, у Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг кримських татар та проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України.

Вже наступного дня, 27 лютого, спецпідрозділи ГРУ Росії зайняли приміщення Верховної Ради і Ради Міністрів Криму. Тоді ж Верховна Рада Криму на вимогу загарбників оголосила про проведення на півострові "референдуму" про приєднання до Росії. Планувалося, що голосування проведуть 25 травня, однак потім його перенесли на 16 березня.

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію півострова незаконними і засудили дії Росії. Зокрема, за цей час було ухвалено три резолюції ООН щодо Криму. Низка західних країн запровадили проти РФ економічні санкції.

Читайте також: Сьогодні День опору Криму російській окупації

19 лютого Україна подала меморандум в арбітражному провадженні проти Росії за Конвенцією ООН з морського права, в якому доводить, що РФ порушила суверенні права України в Чорному та Азовському морях та Керченській протоці.

Як повідомлялося, у вересні 2016 році України ініціювала арбітражне провадження проти Російської Федерації, яке розглядається в Гаазі арбітражним трибуналом, що складається з 5 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-