У Росії не було жодних підстав для анексії Криму - Порошенко

У Росії не було жодних підстав для анексії Криму - Порошенко

Укрінформ
З точки зору міжнародного права Російська Федерація не мала жодних підстав для військової окупації території Криму в 2014 році.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко у ході свого допиту як свідка в режимі відеозв'язку у справі про держзраду Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З точки зору міжнародного права країна-агресор Російська Федерація не мала жодних підстав діяти у спосіб, який вона продемонструвала, починаючи з 20 лютого 2014 року. Я думаю, що буде можливість задати  це питання тим, хто приймав рішення щодо початку агресії проти України з боку РФ", - сказав він, відповідаючи на питання прокурора про причини військової окупації території АР Крим.

Порошенко також вказав на те, що РФ була визнана агресором ще у березні 2014, коли в резолюції ГА ООН було засуджено незаконну анексію Росією Криму, який є невід'ємною частиною України.

Читайте також: Порошенко розповів, хто насправді оголосив "референдум" у Криму

Президент наголосив, що на сьогодні існують численні докази гібридної війни РФ  проти суверенної держави Україна. "Також підготовлені за моїм дорученням судові процеси по різним напрямкам, в тому числі в Міжнародному суді ООН, починаючи з фінансування тероризму з боку РФ і завершуючи порушенням морського права чи порушенням конвенції з ліквідації расової дискримінації", - додав він.

Порошенко зазначив, що вважає питання анексії Криму не лише політичним та безпековим, а й суто юридичним. "У тому числі й процес, який сьогодні відбувається, має виключно важливе значення, і не лише для України. І це було однією з найважливіших причин, чому я прийняв рішення брати  участь у ньому", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-