Турчинов розповів, чому не проводили спецоперацію у Криму

Турчинов розповів, чому не проводили спецоперацію у Криму

Укрінформ
Антитерористичну операцію в Криму на початку 2014 року не проводили через зраду 90% співробітників СБУ на півострові, які мали її ініціювати.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час допиту в Оболонському райсуді Києва у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Антитерористична операція ініціюється регіональним відділенням антитерористичного центру СБУ, письмово затверджується головою СБУ, про що інформується, у цьому випадку, в. о. Президента. Служба безпеки не виходила з пропозицією проведення антитерористичної операції. І я можу пояснити, чому вони не виходили з такою пропозицією. Тому що працівники СБУ, я даю офіційні дані, які є в справі, які є у військовій прокуратурі, - 90 відсотків зрадили. Тобто, тільки 10 відсотків працівників СБУ, які працювали в Криму, залишилися вірними Україні. І безумовно, при державній зраді не було кому зі Служби безпеки проводити в Криму антитерористичну операцію", - сказав Турчинов, відповідаючи на запитання адвоката Януковича Віталія Сердюка, чому, якщо не було оголошено військовий стан, не було все ж таки оголошено антитерористичну операцію.

Як повідомлялося, Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

Читайте також: Турчинов каже, що екс-начальник Генштабу набрехав суду про Крим

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-