Турчинов каже, що екс-начальник Генштабу набрехав суду про Крим

Турчинов каже, що екс-начальник Генштабу набрехав суду про Крим

Укрінформ
Від колишнього начальника Генштабу Збройних сил України Володимира Замани не надходило жодних пропозицій щодо захисту Криму.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час допиту в Оболонському районному суді Києва, де розглядають справу про держзраду екс-президента Віктора Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Знаєте, на жаль, у нас так відбувається, що дуже багато героїв, які не причетні до ЗСУ, розповідають побрехеньки, як вони хотіли когось захищати, рятувати, проводити якісь операції. Хочу сказати, що на превеликий жаль Замана дезінформував суд з цього приводу. Ніяких пропозицій від нього особисто не надходило. Ніяких доповідних рапортів, тощо, і це можна легко перевірити по книгам, реєстраціям, від пана Замани не надходило. Більше того, він перебував ще і керівником ЗСУ при Януковичі, він несе повну відповідальність за їх розвал», - заявив Турчинов, відповідаючи на запитання адвокатів Януковича, чому він не підтримав пропозицію Замани про проведення наступальних дій з метою захисту Криму.

Читайте також: Турчинов назвав "харківські угоди" першим акордом окупації Криму

Окрім того, Турчинов прокоментував і слова Замани про його виступ у Верховній Раді 23 лютого. 

«Я захопив засвідчену копію стенограми, де слова про Крим пан Замана не сказав... На превеликий жаль, багато героїв, які розповідають, що вони хотіли рятувати, проводити операції, на жаль, таких героїв не було. Коли такі герої були, я б їх відправив на чолі з тими, хто готовий воювати за Україну», - заявив Турчинов.

Він також передав суду стенограму засідання Верховної Ради 23 лютого, «щоб суд оцінив об'єктивність показів Замани».

Як повідомлялося, 8 лютого 2018 року Оболонський  районний суд Києва допитував у якості свідка колишннього начальника Генштабу Збройних сил України Володимира Заману у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. Під час допиту Замана заявив, що на засіданні Верховної Ради України 23 лютого 2014 року доповідав з приводу Криму. 

«Я там чітко зазначив, що активізувалися сепаратистські настрої в Криму...», - сказав Замана.

За його словами, потім 28 лютого він був запрошений на засідання РНБО, на якому було 40-50 осіб. Як зазначає, у нього склалося враження, що засідання було чисто формальне.

Як повідомлялося, Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-