Крим у січні: 9 обшуків, 5 затримань і 4 арешти

Крим у січні: 9 обшуків, 5 затримань і 4 арешти

Укрінформ
У січні 2018 року в окупованому Криму російськими силовиками було проведено дев'ять обшуків, п'ять затримань і чотири арешти. Сума штрафів, призначених кримськотатарським і українським активістам окупаційними судами, склала 115 тисяч рублів (понад 50 тис. грн).

Про це свідчить аналіз, проведений Кримськотатарським ресурсним центром.

"За даними організації, за місяць російські силовики провели 9 обшуків у будинках кримських татар. Зафіксовано 5 затримань, 7 допитів, 4 арешти. У січні окупаційні суди Криму призначили 11 штрафів кримськотатарським та українським активістам на суму 115 тисяч рублів. 43 рази було порушено право на справедливий суд, 8 разів - на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров'я. Також один раз російські силовики порушили право на мирні збори і 8 разів - на свободу пересування", - йдеться в доповіді, презентованій на сайті Кримськотатарського ресурсного центру.

За даними організації, переважна більшість порушень прав людини допускалася відносно кримських татар. Зокрема, усі дев'ять обшуків силовики проводили у будинках кримських татар. Крім того, кримських татар було четверо з п'яти затриманих, шестеро - з семи допитаних, троє - з чотирьох заарештованих, вісім з 11-ти оштрафованих і п'ятеро з восьми, кому незаконно подовжили домашній арешт.

За січень штрафи були призначені учасникам поодиноких пікетів, українському політв'язневі Володимиру Балуху, активістам Кемалу Сеїтьяєву, Ебазеру Іслямову за пости в соцмережах, а також керчаніну за нібито русофобські висловлювання в інтернеті, зберігання тротилу і патронів. Ще одного кримчанина було оштрафовано за використання квадрокоптеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-