В окупованому Криму не стали розглядати апеляції у

В окупованому Криму не стали розглядати апеляції у "справі Веджіє Кашка"

Укрінформ
В окупованому Криму так званий "верховний суд" не став розглядати апеляційні скарги у "справі Веджіє Кашка" і не відпустив її фігурантів.

Про це повідомляє громадська організація "Крымская солидарность" із посиланням на адвоката Еміля Курбедінова. 

"Стало відомо, що Верховний суд Криму другий раз повернув до першої інстанції матеріали про продовження арешту фігурантам справи Веджіє Кашка. Адвокатами було подано апеляційні скарги на рішення Київського районного суду Сімферополя про продовження арешту чотирьом кримським татарам, яких звинувачують у вимаганні. Проте Верховний суд Криму ніяк не може розпочати розгляд цих апеляційних скарг і вдруге повертає справу до першої інстанції на "доопрацювання", - сказав Курбедінов.

За його словами, рішення суду взагалі не містило відомостей про продовження арешту його підзахисного Кязима Аметова.

"З цього приводу мною і Кязим-ага було подано відповідні заяви начальнику слідчого ізолятора, прокурору республіки, начальнику ФСВП Криму - про негайне звільнення! Зараз Кязима Аметова тримають у ізоляторі без будь-якого рішення суду!" - відзначив адвокат.

Читайте також: Засуджений за критику анексії Криму активіст з Татарстану переїхав у Київ

Як повідомлялося, 23 листопада у Криму пройшли обшуки і затримання активістів. Затриманих Бекіра Дегірменджі, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Кязима Аметова заарештовано на два місяці. В день їх затримання силовики намагалися затримати і ветерана національного руху кримських татар Веджіє Кашка, якій стало погано, дорогою в лікарню вона померла. Під час "суду" Бекіру Дегірменджі, який хворіє на бронхіальну астму, стало зле. Але незважаючи на "швидку" і кисневу маску, інвалід 3 групи був узятий під арешт.

12 січня Київський районний "суд" Сімферополя продовжив арешт фігурантам "справи Веджіє Кашка" на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-