Петицію із вимогою звільнити Сенцова передали до посольства РФ у Парижі

Петицію із вимогою звільнити Сенцова передали до посольства РФ у Парижі

Укрінформ
У посольство Російської Федерації в Парижі у понеділок передано петицію із вимогою негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Про початок збору підписів під петицією на підтримку Олега Сенцова французькі письменники, філософи і діячі культури оголосили ще наприкінці листопада 2017 року. І ось тепер остаточний варіант петиції, під якою стоять вже понад 3500 підписів не лише французьких діячів культури, передано російському керівництву (через посольство, - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Ініціатор кампанії збору підписів, письменник та філософ Мішель Ельчанінофф передбачає, що перед чемпіонатом світу з футболу у Росії відкривається "вікно можливостей" для звільнення політв'язнів Кремлем. "Плюс наші надії пов'язані із візитом (президента Франції - ред.) Еммануеля Макрона до Росії, він має відбутися вже після президентських виборів. Я напевно знаю, що президент Макрон знає про нашу петицію", - вважає Ельчанінофф.

Читайте також: Дні українського кіно в Брюсселі завершила акція на підтримку Сенцова

Як повідомлялося, у серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд визнав Сенцова винним у організації терористичного співтовариства і засудив до 20 років колонії суворого режиму. "Меморіал" визнав Сенцова політичним в'язнем.

Восени 2017 року Сенцова етапували з Якутії до селища Лабитнангі на Ямалі у ІК8. Наприкінці січня стало відомо, що український режисер нагороджений журналістським орденом "За мужність" імені Андрія Сахарова. Премію вручили його сестрі Наталії Каплан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-