Україна вимагає від молдавських ЗМІ не називати Крим

Україна вимагає від молдавських ЗМІ не називати Крим "російським"

Укрінформ
Автономна Республіка Крим і місто Севастополь є невід'ємними частинами України, де верховенство права здійснюється Конституцією України і українським законодавством.

Про це йдеться у листі Посольства України в Молдові, адресованому молдавській Координаційній раді з телебачення і радіо, в якому дипломатичне відомство просить молдавські електронні ЗМІ правильно називати тимчасово окуповані Росією українські території, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Просимо вас посприяти в тому, щоб у телевізійних і радіопередачах, які готуються на території РМ, правильно називалися тимчасово окуповані Росією українські території. Крим не є ні російською, ні "спірною" територією. Весь цивілізований світ запровадив проти Росії санкції за окупацію Криму, який є частиною суверенної України", - йдеться в листі.

Читайте також: У Чехії відкликали дозвіл на атлас з "російським Кримом"

У дипломатичному відомстві також нагадали, що згідно з резолюцією Генасамблеї ООН від 27 березня 2014 року "Про територіальну цілісність України", а також іншими міжнародними угодами світова спільнота вимагала дотримання суверенітету, політичної незалежності і територіальної цілісності України в загальновизнаних міжнародним співтовариством кордонах, закликаючи держави утриматися від дій, які порушують принципи цілісності української держави.

Наголошується також, що недотримання цих вимог суперечить фундаментальним принципам міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-